AVUSTRALYA

 

Dev bir ada, küçük bir kıta.. 2013-03-24 08.21.46-3

Konumu: Okyanusya

Başkenti: Canberra

Yüzölçümü: 7,686,850 km²

Nüfusu: 20,264,082

Para Birimi: Avustralya Doları

Koala ve Kangrularin anavatani. Dunyanin en iyi zencefili bu kitada yetisir. Aborjin’ler ulkenin yerlileridir. Melbourne sehri, kıtanın güneydoğusunda güney kutbuna bakan kıyısında bizim Marmara denizi kadar büyüklükte, nerdeyse tamamen kapalı denecek kadar korunmalı bir körfezin içinde yer alan 3.7 milyon nüfuslu büyük, modern , organize ve tertemiz bir şehir. Körfezin her tarafı nerdeyse doğal liman gibi olunca denizcilik ve  gemi inşa sanayi gelişmiştir. Ülkenin başkenti olmak için Sydney ile yarışırlarken aradaki Canberra’ya kaptırmışlar başkentliği. 1956’da olimpiyat oyunları burada düzenlenmiştir. Melbourne’da bol miktarda Yunan asıllı göçmen vardir. Sydney, Avustralya’nın en büyük eyaleti olan New South Wales (Yeni Güney Galler)’in başkenti. 4.5 Milyon nüfusu ile ülkenin en büyük kentidir. Ulaşım ülke içinde genelde karayolu ile yapılıyor. Demiryollarının fazla gelişmediği söyleniyor. Zengin doğal kaynaklarının bulunduğu kıtanın iç bölgeleri genelde çorak, hatta çölleşmiş topraklardan oluşuyor. Bu nedenle büyük şehirlerin hepsi kıyılarda yeşil alanlarda kurulmuş. Zengin doğal kaynakların limanlara nakliyesi, karayolunda arkasında çok sayıda römork bağlanmış kamyonlar – yol katarları (Road Train)- kullanılıyor. Bazı treylerde B-trail denen bir bağlantı aksı kullanılıyor.

 

Uzun seneler yurtdışında seyahat sirketlerinde calistim. Ülkeme döndum ve tekrar rehberlige basladim, burası da benim blogum. Datça’da yaşıyorum, Dünyayi geziyorum. Belki bir gün beraber gezeriz, ne dersiniz?

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sliding Sidebar

Profesyonel Turist Rehberi, Gezgin

Profesyonel Turist Rehberi, Gezgin

Dünyayı Geziyorum.. Herkes Eyfeli yazar, Roma'yı paylaşır. Burası benim blogum. Butik tavsiyeler veriyorum, kimsenin gitmediği yerlere gidiyorum. Datça’da yaşıyor, Dünyayi geziyorum. Belki bir gün beraber gezeriz, ne dersiniz?