New York’ta Yalnız Bir Kadin

image

New York, ABD’nin başkenti değil aslında ama ülkenin başşehri gibi davranıyor. Doğu Amerika turlarımın ilk ziyaret ettigimiz sehridir, New York. İlk göçmenler,  ormanlardan dolayi Hudson nehrinden daha ileriye gidememisler. Bugün o ormanların yerinde sadece gökdelenler var. Ve New York turlarinin olmazsa olmazi Bayan özgürlük.
Ozgurluk heykeli aslinda kucuk bir ada uzerinde. Yani, Manhattan otel odanizin penceresinden görme sansiniz yok. “Peki Serkan bey, nasıl görecegiz bu heykeli?” dediginizi duyuyorum. Hergun duzenli kalkan feribotlarla ulasabilirsiniz Özgürlük heykeline. Yaklasik yarim saat suruyor yolculuk. Battery Park South Ferry’den kalkıyor. (1 Battery Place New York, NY 10004). Ödemeniz gereken fiyat 17 $. Feribot terminalinde yoğun bir güvenlik söz konusu, sanki havaalanina giriyorsunuz. Adada yemek yiyebileceginiz, icecek alabileceginiz yerler mevcut. Eger yolunuz New York’a dusüşerse, gidin görün, ziyaret edin bu yalniz kadini. Avrupadan ne zorluklarla geldigini, 130 yıllık hikayesine yakından bir göz atın.

Uzun seneler yurtdışında seyahat sirketlerinde calistim. Ülkeme döndum ve tekrar rehberlige basladim, burası da benim blogum. Datça’da yaşıyorum, Dünyayi geziyorum. Belki bir gün beraber gezeriz, ne dersiniz?

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sliding Sidebar

Profesyonel Turist Rehberi, Gezgin

Profesyonel Turist Rehberi, Gezgin

Dünyayı Geziyorum.. Herkes Eyfeli yazar, Roma'yı paylaşır. Burası benim blogum. Butik tavsiyeler veriyorum, kimsenin gitmediği yerlere gidiyorum. Datça’da yaşıyor, Dünyayi geziyorum. Belki bir gün beraber gezeriz, ne dersiniz?