Bilinmeyen Paris, Catacombes..

sklton (2)Dünyanin en cok ziyaret edilen şehri Paris’in bilinmeyen müzesidir “Catacombes”. Aslinda 6 milyondan fazla ölüyü barındıran, büyük bir yeralti mezarligi burasi. 1700’lü yillarda bircok mezarin yerlerinden toplanarak, Paris’in altindaki delhizlere yerlestrilmesiyle ortaya çikmis. Sebebi ne olursa olsun, milyonlarca ölüyü bir araya taşımakta bir maharet. Peki bu ilginc müzeye nasil gidilir? Paris’in hemen her noktasina metro ile ulasmak mümkün. Catacombes icin inmeniz gereken durak Raspail. Burasi Seine nehrinin guneyinde. Tavsiyem uzun kuyruklarda beklemek icin sabah erkenden gitmek muzeye, sabah 10:00’da aciliyor. Giris 12 Eur. Giriste sizleri bekleyen 130 merdiven, yerin altindaki delhizlere indirecek. Icerisi yaz kis hep 14 °C. Yaklasik 2 kilometre ortalama 40 dakikada geziliyor. Asagiya indiginizde, birkac yuz yil oncesinin Paris’i sizleri bekliyor olacak. Muzenin cikis kapisinin karsisinda ilgincte bir hediyelik esya dukkani size bekliyor. Hatirlatmakta yarar var, giris ve cikis kapilari arasinda yaklasik 10 dakikalik bir mesafe bulunmakta. Paris’in her sokagi, her mahallesinde ilginizi cekecek birseyler bulabilirsiniz. Catacombs, ilgi cekici tarihi ve hikayeleriyle Paris’te sizleri bekliyor olacak. Simdiden iyi gezmeler.

Uzun seneler yurtdışında seyahat sirketlerinde calistim. Ülkeme döndum ve tekrar rehberlige basladim, burası da benim blogum. Datça’da yaşıyorum, Dünyayi geziyorum. Belki bir gün beraber gezeriz, ne dersiniz?

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sliding Sidebar

Profesyonel Turist Rehberi, Gezgin

Profesyonel Turist Rehberi, Gezgin

Dünyayı Geziyorum.. Herkes Eyfeli yazar, Roma'yı paylaşır. Burası benim blogum. Butik tavsiyeler veriyorum, kimsenin gitmediği yerlere gidiyorum. Datça’da yaşıyor, Dünyayi geziyorum. Belki bir gün beraber gezeriz, ne dersiniz?