Paris’te Çocuklar icin bir Müze

2016-02-05 14.37.42 (2)Zaman zaman sizlere yurtdışında çocuklarınızla yapabileceginiz aktivitelerden söz edeceğim. Bu benim içinde çok önemli, çünkü 8 yaşında -en az benim kadar gezmeyi seven- bir oğlum var. Başka ülkelerde çocukların ilgisini çekecek yerler bulmak okadarda kolay degil. Paris’te pek bilinmeyen ve çocukların çok seveceği bir müzeyi tanitmak isterim; Muséum national d’histoire naturelle. 18. yy’dan buyana doğa tarihi müzesi olarak kullanılan müthiş bir enstitü. Seine nehrinin güneyinde Latin Quarter denen bir bölgede yer aliyor müze. Aslında 1626 yilinda, krala şifalı bitkiler yetiştirmek icin kralin başhekimi kurmuş bu binayı ve etrafindaki muhteşem bahçeleri. Olağanüstü bir kolleksiyonu var müzenin; 60 milyonun üzerinde böcek kurusundan tutunda, 1 milyon civarinda antropolojik ve etnolojik parçalar, artık soyu tükenmiş hayvanlar ve deniz canlıları. Muhteşem balina kemikleri, dinazor fosilleri ve anlatmakla bitmeyecek birçok eser. Çocuklarınızı ve sizi saatlerce oyalayacak bu müze Paris’te sizleri bekliyor. Giriş ücreti kişi başı 9 Euro, çocuklar ücretsiz gezebiliyor. Müzeye ulaşmakta çok kolay; en yakın metro istasyonu Jussieu. Diğer bir alternatifte Notre Dame katedralinden nehrin güneyine doğru yürümek, güneşli bir Paris gününde 10 dakikada ulaşabilirsiniz. Müzenin bahçesinde küçük bir hayavanat bahçeside var. Çocuğunuzla yapabileceğiniz Paris aktivitelerinden yanlizca birisi bu müze. Iyi gezmeler.

Uzun seneler yurtdışında seyahat sirketlerinde calistim. Ülkeme döndum ve tekrar rehberlige basladim, burası da benim blogum. Datça’da yaşıyorum, Dünyayi geziyorum. Belki bir gün beraber gezeriz, ne dersiniz?

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sliding Sidebar

Profesyonel Turist Rehberi, Gezgin

Profesyonel Turist Rehberi, Gezgin

Dünyayı Geziyorum.. Herkes Eyfeli yazar, Roma'yı paylaşır. Burası benim blogum. Butik tavsiyeler veriyorum, kimsenin gitmediği yerlere gidiyorum. Datça’da yaşıyor, Dünyayi geziyorum. Belki bir gün beraber gezeriz, ne dersiniz?